Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de voorwaarden.

harmonie kunst & vriendschap

Harmonie Kunst & Vriendschap is in 1876 opgericht en bestaat dus al meer dan 140 jaar. De vereniging heeft ruim 100 leden, die verdeeld zijn over het harmonieorkest, opleidingsorkest Rappo Grande (snel groot) en het Opstaporkest (een samenspeelgroep voor de beginnende leerlingen samen met Harmonie Kunst Adelt uit Helvoirt). Dirigent van al deze orkesten is Alphons van Stenis. Alle leerlingen van Kunst & Vriendschap krijgen muziekles in Theater de Speeldoos van professionele docenten, deels docenten die ook werkzaam zijn voor Stars on Stage. Een speciale opleidings-commissie verzorgt vanuit de vereniging alle contacten met de docenten, monitort de vorderingen en bezoekt soms de muzieklessen.

Alle orkesten hebben door het jaar heen hun eigen concerten en  verzorgen een gezamenlijk een concert (soms ook samen met andere verenigingen). Vaste jaarlijkse optredens zijn o.a. het Nieuwjaarsconcert, de muzikale opluistering van de Ouverturelure met Carnaval, deelname aan het Regio Festival voor Opleidingsorkesten door Rappo Grande, het Vakantieconcert, een Najaarsconcert en vaak is er ook nog een Lenteconcert. Daarnaast verzorgt het harmonieorkest ook de muziek bij het Gemeentehuis tijdens Koningsdag (de harmonie organiseert ook de vrijmarkt) en bij de intocht van Sinterklaas. Tussendoor zijn er nog diverse eenmalige optredens, zoals op 10 oktober 2015 in de Efteling.

Voor de leden van de harmonie worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, zoals een gezellige Jeugd dag en een sinterklaasavond met surprises en spelletjes. In het kader van het 140-jarig bestaan vonden extra activiteiten plaats:

  • het optreden van de landelijk bekende artiest Charly Luske tijdens het nieuwjaarsconcert
  • een muzikale reis naar Oranienburg (bij Berlijn)
  • een jubileumconcert
  • een reünie
  • een extra jeugdactiviteit

 

Lijkt het je leuk om bij Harmonie Kunst & Vriendschap te spelen en via de harmonie muziekles te krijgen? Kijk voor meer informatie dan op de site www.harmonievught.nl.

website Harmonie K&V