Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de voorwaarden.

Nele Vandeneende


Moderne Dans - Hedendaagse Dans - Dansimprovisatie

‘We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen opstaan en weer doorgaan’.
Hedendaagse dans is een heel persoonlijke, afwisselende, vrije en organische dansstijl die je de kans geeft een originele ‘eigen’ bewegingstaal te ontwikkelen.

In deze danslessen vertrekken we vanuit de basis van de moderne danstechniek, en gaan we van daaruit verder. In hedendaagse dans is veel aandacht voor ruimtegebruik, bewegingskwaliteiten, ademhaling, frasering, grondwerk en releasetechniek. Verder wordt ook aan (contact)improvisatie en partnering (lifttechnieken) gewerkt. Tot slot bieden de lessen ruimte voor het creëren van en spelen met dansmateriaal. Deze maken de danser veel vrijer in zijn/haar dansbeleving en zorgen ervoor dat de eigen bewegingsvocabulaire kan worden uitgebreid.

Nele Vandeneede is de hedendaagse dansdocent van de TAD. Ze is spontaan, energiek en enthousiast, en weet haar leerlingen mee te nemen in het moment. Ze daagt haar dansers fysiek en mentaal uit. Ze creëert een ontspannen, open en aangename leeromgeving, waar ieder individu centraal staat en waar deze de kans krijgt te leren naar eigen niveau, tempo en ambities.

Activiteiten door Nele Vandeneende