Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de voorwaarden.

Mieke Megens


Tapdance

Mijn naam is Mieke Megens. In 2011 speelde ik mee in de theatertour ‘Kruimeltje’ van Rick Engelkes Producties. In 2012 ben ik afgestudeerd aan de dansacademie in Tilburg richting het musicaltheater. Op dit moment ben ik al jaren aan het werk als zelfstandige en actief als dans/ theaterdocent en choreograaf. Ik geef les in klassiek, jazz en modern ballet, maar ik maak ook choreografieën voor verschillende musicalproducties. Daarnaast komen er ook vaak losse presenteer-, dans- en theaterklussen op mijn pad en heb ik ook een seizoen taplessen gegeven.

Taplessen ga ik nu ook weer geven bij bij StarsOnStage. De Talent Academy Dans leerlingen gaan op verschillende soorten muziek de basistechnieken van het tappen leren. Door het vele herhalen van de oefeningen (nodig om het je eigen te maken), komt een hoge dosis conditietraining kijken. Uiteindelijk werken we toe naar een choreografie waarin alle ‘tap skills’ van de leerlingen tot uiting kunnen komen.  Plezier staat daarbij bovenaan, maar uiteraard ook een enorme ‘drive’ en doorzettingsvermogen om deze vorm van dans onder de knie te krijgen!

Vooral de variatie binnen mijn lessen zorgt ervoor dat ik erg enthousiast en gemotiveerd ben en blijf en ik dit het mooiste vak vind dat er is! Dat blijf ik dan ook graag overbrengen op iedereen!

Activiteiten door Mieke Megens