U bent hier

Theoriecursus Muziek

theoriecursu muziek

 

Kennis van de muziektheorie en ontwikkeling van het muzikale gehoor leidt tot een beter en sneller begrip van muziek. We adviseren de cursussen dan ook aan alle leerlingen! Er zijn 4 verschillende cursussen naargelang je muzikale niveau: A,B,C en D-niveau. Wanneer je ongeveer twee jaar een instrument bespeelt, kun je de A-cursus gaan volgen. Overleg steeds met je docent of je toe bent aan het volgen van een theoriecursus/examen.

We gebruiken de lesboeken ‘Algemene Muziektheorie’ (niveau A,B,C of D) van uitgeverij De Haske. Dit boek kun je zelf aanschaffen of bij ons bestellen bij het aanmelden voor een cursus. De cursus omvat 9 lessen en een PROEFexamen.

Na de cursus kun je examen afleggen. Je hebt daarbij de keuze om examen af te leggen bij:
1) onze eigen docent (je ontvangt dan een diploma van StarsOnStage). Aan dit examen zijn geen kosten verbonden indien je de cursus volgt.
OF
2) Kunstbalie. Indien je geslaagd bent ontvang je een gecertificeerd diploma. Bespeel je een muziekinstrument binnen een vereniging dan wordt dit diploma vaak vereist vanuit de vereniging. De kosten voor dit examen zijn niet inbegrepen in de cursus. Je dient je voor dit examen apart in te schrijven via Kunstbalie (klik hier voor doorverwijzing naar Kunstbalie).

Startdatum cursusen
De cursussen starten op dinsdag 14 februari. De lessen zijn wekelijks, uitgezonderd de schoolvakanties.

Download hieronder de lesschema’s

Kosten:
cursus zonder lesboek: € 55,- ( je dient zelf voor het juiste lesboek te zorgen )
cursus met lesboek: € 75,-    ( je ontvangt het lesboek in de eerste les )
Enkel deelname aan examen StarsOnStage: € 20,- ( je bereidt je voor op het examen d.m.v. zelfstudie)

schrijf je nu in! >>