U bent hier

Paul Spoelstra - Ensembles/Bands

Paul Spoelstra

 paul spoelstra

 

Paul is als muziekdocent al jarenlang de promotor van het samen muziek maken in jazzy stijlen. Jongeren en volwassenen kunnen bij hem terecht om in een instrumentale swingende band te spelen. Gezellig en constructief repeteren en een swingend optreden, dat is kort en krachtig het motto! Zijn onderwijsprogramma bestaat uit 3 onderdelen : Jazzwerk (samenspel voor jongeren), Kriskras Jazz (samenspel voor volwassenen, repetitietijd: avond) en de Laid Back Band (samenspel voor volwassenen, repetitietijd: overdag).

Heb je een vraag of wil iets meer weten over zijn muziekactiviteiten? Stuur dan een email naar: paulspoelstra@xs4all.nl of bel T 073 656 57 82Jazzwerk - jongeren
Ben je al een tijdje bezig met het bespelen van een instrument en heb je zin om met andere muzikanten in een swingend bandje te spelen? Dan is Jazzwerk iets voor jou! In een Jazzwerk band leer je te spelen in diverse swingende muziekstijlen zoals jazz, blues, rock, latin, afro en nog veel meer. Al spelenderwijs werk je aan de opbouw van het samenspel en aan de theorie van akkoorden en improvisatie (het spelen van een solo). De sfeer tijdens een repetitie is ontspannen en omdat je met anderen samen muziek maakt is het ook nog eens heel gezellig! Een Jazzwerk band bestaat uit een ritmesectie (piano, gitaar, basgitaar en drums) en een melodiesectie (saxofoon, trompet, trombone). Er wordt niet alleen gerepeteerd maar zeker ook opgetreden om wat podiumervaring op te doen. Zo kun je jezelf aan vrienden en familie presenteren en laten horen hoe swingend jouw Jazzwerk bandje kan spelen!

Repetities : 19 repetities van 1 uur
Tijd : vrijdagmiddag

Kriskras Jazz - volwassenen
Kriskras Jazz gaat in alle richtingen. Ben jij de volwassen amateurmuzikant die graag met anderen op  een ontspannen manier wil samenspelen? Dan is Kriskras Jazz iets voor jou! Kriskras Jazz is een plek waar je medemuzikanten ontmoet, waar een repetitieruimte met apparatuur aanwezig is en waar een enthousiast docent met stimulerend speelmateriaal aan de slag gaat. Er wordt gespeeld in verschillende swingende muziekstijlen, waarbij solo’s en het zelf improviseren een belangrijk onderdeel zijn. Een jazzy werkwijze dus. Je ondersteunt elkaar op positieve wijze om de schroom voor het improviseren kwijt te raken en om wat theoretische achtergrond betreffende improvisatie en samenspel te vergaren. Wordt er resultaat geboekt dan wordt er zeker opgetreden! Je doet podiumervaring op tijdens een  bandpresentatie in de foyer van Theater de Speeldoos of in een gezellig café in de buurt. Onder het genot van een drankje laat je aan je vrienden horen wat voor swingende jazz, blues, latin en afro muziek jij kunt spelen!

Repetities : 19 repetities van 1,5 uur
Tijd : vrijdagavond van 19.00 – 20.30 uur

Laid Back Band - volwassen
In de jazz betekend “laid back” een relaxte, luie manier van spelen net achter de beat aan. Speciaal voor de volwassen amateur-muzikant die wel zin heeft om op een relaxte manier samen met anderen muziek te maken is er de “Laid Back Band”. Deze band die tijdens de ochtend uren gaat repeteren bestaat uit amateur-muzikanten die al van meer vrije tijd mogen genieten. Deze muzikanten kunnen elkaar ontmoeten en wekelijks “laid back” aan de slag gaan onder leiding van een enthousiast docent. Het doel is om een swingende band te formeren bestaande uit een ritmesectie en een blazerssectie. De ritmesectie omvat een drummer, bassist, gitarist en pianist. De blazerssectie bestaat uit allerlei verschillende blaasinstrumenten zoals saxofoon, trompet, trombone, klarinet, enz. Het is de bedoeling om swingend te gaan spelen met een groep van ongeveer 8 muzikanten. De te spelen composities komen uit een breed repertoire van blues, jazz, latin en afro muziek. Instrumentale muziek waaraan veel plezier valt te beleven voor de individuele muzikant maar ook veel sociaal plezier, het samen in een band muziek maken.De Laid Back Band moet een ontmoetings plek zijn voor liefhebbers van swingende jazzy muziekstijlen.

Docent : Paul Spoelstra
Repetities : 10 repetities van 1,5 uur
Tijd : vrijdagochtend 10.30 – 12.00 uur