U bent hier

Fanny van Rooij - Klarinet

fanny van rooij

Fanny van Rooij studeerde klarinet aan het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald. Tijdens haar bachelorstudie specialiseerde zij zich in klarinetmethodiek en -didactiek en schreef hier een scriptie en eigen lesmethode over die beoordeeld werden met een 10. Aan hetzelfde conservatorium volgde zij met een uitstekend resultaat een masteropleiding tot uitvoerend musicus.

Als ervaren klarinetdocent is Fanny in Vught geen onbekende. Tijdens haar lessen benadert ze iedere leerling op een persoonlijke manier. Door een open sfeer te creëren en vertrouwen te wekken, haalt zij met lesprogramma’s op maat in iedere leerling het beste naar boven. Van popmuziek tot klassiek en van klezmer tot filmmuziek: de mogelijkheden met een klarinet zijn eindeloos.  Dit geldt ook voor de manier waarop de lessen gegeven worden: individueel of in groepsverband. En of je er als podiumdier nu naar streeft om landelijk erkende muziekdiploma’s te halen of dat je puur ter ontspanning dat ene gave muziekstuk wil leren– al deze wensen zijn in te vullen via een studietraject dat in goed overleg speciaal voor jou wordt samengesteld. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om een korte bijscholingscursus klarinet te volgen of een thematische workshop te krijgen. Bij al deze verschillende lesvormen wordt altijd gewerkt aan een goede basistechniek waar je jarenlang plezier van hebt: een goed begin is immers het halve werk.

Naast haar  klarinetstudie aan het Utrechts Conservatorium, studeerde Fanny Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht. Door deze unieke combinatie van muziek, literatuur en communicatie geeft zij vaak lezingen op het gebied van muziek-, literatuur- en cultuurgeschiedenis en complete cursussen muziekgeschiedenis. Ook werkt zij op de marketing- en communicatieafdeling van philharmonie zuidnederland: het grootste professionele symfonieorkest van Zuid-Nederland.

Nieuwsgierig geworden naar de klarinet? Neem geheel vrijblijvend contact op voor een gratis oriëntatieles met professioneel instrumentadvies. Uiteraard kun je Fanny ook benaderen voor diverse soorten lezingen en cursussen muziekgeschiedenis. Bij Fanny kun je terecht voor een fantastische hobby vol speelplezier, creativiteit en verdieping!

Fanny van Rooij
T 06 – 22 78 10 97
E fannyvanrooij@gmail.com