U bent hier

Docenten

Talent Academy Dans

Éva Boele - ThomanÉva Boele-Thoman - docente Klassiek (hoofddocent)
Éva is een gediplomeerd klassiek uitvoerend danseres uit Hongarije. Ze heeft in het Hongaarse Szeged ballet gedanst, waar zij veel jeugd-, klassiek- en musicalvoorstellingen en premières heeft opgevoerd. In Nederland studeerde Éva aan de Fontys Dansacademie af als klassiek en modern dansdocente. Sindsdien geeft zij les op de vooropleiding van Fontys Dansacademie en werkt zij als freelance dansdocente voor opdrachtgevers als Kunstpunt Gouda, Parkexpresse Alphen a/d Rijn, Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam, Utrechts Centrum voor de Kunsten, Jeugdtheater ToBe in Dordrecht en diverse ballet- en dansscholen. Vanuit haar temperamentvolle Hongaarse bloed, gedrevenheid en motivatie put Éva veel energie uit het geven van persoonlijke aandacht. Haar doel is om de schoonheid van dans en muziek vanuit haar opleiding en ervaring over te dragen, want.. dansen is het leukste vak dat er is!

 


Nishant Bola

Nishant Bhola - docent Modern Contempory en Bollywood
Nishant heeft een brede dansscholing genoten; jazz dance, Indiase dans en Bollywood (in India) en moderne dans, danstheater en hedendaagse dans  in Nederland. In 2013 kon hij daar ook zijn master in Choreografie aan toevoegen. Hij danste in de Bollywood film ‘Dhoom’ en in de Italiaanse opera ‘La Traviata’, commercials van Sony en Panasonic. Tegenwoordig werkt Nishant als dansdocent op de de Fontys Dansacademie en is hij een geliefd gastdocent en choreograaf bij verschillende dansacademies in Nederland (Codarts, Lucia Marthas Institute for Performing Arts) èn daarbuiten (University of Stavanger, HBO in Indonesië en het National Ballet in Vietnam). Hij maakte choreografieën voor o.a. Centrum voor Amateurkunst Brabant, de dansweek Tilburg, Floriade 2012, de musical ‘Romeo en Julia’ en ‘OOIT’ 100 jaar Broadway voor gezelschap ‘Het Internationale Danstheater’ en ‘De Wereld Band’ Amsterdam.  Momenteel werkt hij aan de regie en choreografie van een eigen voorstelling ‘Kali’. Nishant staat bekend om zijn gedrevenheid en passie voor dans en haalt veel voldoening uit het werken met kinderen en jong volwassen.

 


Noortje van Gestel
Noortje van Gestel - docente Jazz

Noortje is sinds het afronden van haar opleiding Docent Dans aan de Rotterdamse Dansacademie (tegenwoordig Codarts) werkzaam geweest als freelance danseres en dansdocente. Zo danste zij bij 'Memento Dance Company' op dansfestivals in Zwitserland en Canada, in de musical 'Tarzan' van Joop van den Ende en de solo 'Come here often?' op het Solo's at the Sea festival van 'The Dutch Don't Dance Division' van Thom Stuart en Rinus Sprong. Ze gaf o.a. les op de Koninklijke Dansacademie in Antwerpen, bij De Stilte in Breda, Codarts Rotterdam en het Sport Medisch Centrum (SMC) in Tilburg en op diverse festivals in Nederland en daarbuiten. Naast dansen heeft zij een grote passie voor fotografie, waarvoor zij een studie volgde aan de Fotovakschool in Boxtel. Tegenwoordig werkt Noortje als dansdocente en coördinator op de Fontys Dansacademie, freelance dansdocent en dans- en theaterfotograaf, waarbij haar jarenlange ervaring in en om het theater goed van pas komen.

 

 

 

Ilse SpruijtIlse Spruijt - docente Jazz
Ilse Studeerde aan de HBO Jazz-Musical Dans opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Waarna Ilse in diverse musicals speelde als Arthur en de strijd om Camelot in de rol van Guineverre.

Ook was ze te zien in Roodkapje de Musical als Roos en understudy Roodkapje en op Duinrell speelde ze jarenlang de rol van Baby in Dirty Dancing en de rol van Tanja in Mama Mia. Als danseres was ze actief bij gezelschappen als Danstheater AYA, Groundbreakers en De Dansers. Ook volgende ze diverse workshops in New York, Parijs en Londen. Op tv is Ilse is te zien en te horen geweest in verschillende commercials van onder andere Scheidegger, Rijksmuseum en in het programma 'Op zoek naar Mary Poppins'. Ilse maakte de choregrafieën voor Robin Hood en het verdwenen goud, Arthur en de strijd om Camelot, Roodkapje de Musical, diverse producties voor Duinrell, Sisa Sinterklaas concerten, Trip into Darkness en de Karel de Kok musicals. Commercieel maakte ze choreografieën voor o.a. Modemeiden (RTL), L'Oreal en de Thuiswinkel awards. Verder heeft ze als choreografe meegewerkt aan diverse semi-professionele en amateur producties. Ilse gaf les onder andere aan de Jazz-Musical Dans Opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten, Internationaal Danstheater en divers amateur kunsten scholen.

 

 

 

Curtley Mooring
Curtley Mooring - docent Hiphop

Curtley is een enthousiaste en ervaren Hiphop docent. Hij coacht onder andere zes wedstrijdteams die succesvol deelnemen aan nationale en internationale wedstrijden: Waaronder de viervoudig Nederlands kampioenen, kampioenen van de Benelux in 2013 en het team dat vierde werd op een WK in 2014. Daarnaast heeft Curtley Fabienne Bergmans, de winnares van The Voice Kids 2012, danslessen gegeven om haar performance te verbeteren en Rachel Traets en haar danseressen gechoacht en de choreografie voor twee videoclips gemaakt.