U bent hier

Anne-Marie van Mierlo - Hobo


Anne-Marie van Mierlo

anne-marie van mierlo

 

De klank van de hobo heeft me betoverd! Toen ik een jaar of 10 was zong ik in een kinderkoor. Er stond een dirigent vóór ons koor enorm zijn best te doen maar eigenlijk zag ik hem helemaal niet... Ik keek en luisterde alleen maar naar het orkestje dat ons koor begeleidde. Daar speelde een meisje in dat heel mooi hobo speelde en ik werd op slag verliefd op de prachtige klank van de hobo…ik was verkocht…of eigenlijk…betoverd….Vanaf dat moment wilde ik maar 1 ding: zelf ook zo mooi hobo spelen! Ik moest alleen mijn ouders nog even overtuigen. ;-) Toen ik 13 was mocht ik op hobo les, eindelijk!

 

 

Gelukkig kunnen jonge kinderen (vanaf 6 jaar) tegenwoordig ook hobo spelen! Deze kinderen geef ik les op de Toverhobo©, waarvoor ik zelf het lesmateriaal ontwikkelde. Maar ook als je altijd al hobo had willen spelen en het er nooit van gekomen is ben je van harte welkom!  

 

 

 

 

 

 

 

De hobo is een instrument voor jong en oud dat je in je eentje kan bespelen maar ook samen met anderen in bijvoorbeeld een harmonieorkest, symfonieorkest of ensemble. Het is het mooiste instrument dat er bestaat! Luister maar naar dit prachtige stukje muziek: het heet Gabriel’s oboe (de hobo van Gabriel) en komt uit de film “ The Mission”.  

 

 

 

 

 

 

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de hobo en hoe je de hobo bespeelt?
Lijkt het je leuk om hobo te gaan spelen? Heb je vroeger hobo gespeeld en wil je het weer oppakken? Je bent van harte welkom voor een proefles.

Neem gerust contact met me op!

Anne-Marie
smariek87@gmail.com
info@toverhobo.nl